Laat een energieneutraal passiefhuis bouwen

Ben Architect

Laat een energieneutraal passiefhuis bouwen. Energieneutraal wonen? Laat een passiefhuis bouwen. Passief bouwen is een super energiezuinige bouwmethode die is ontwikkeld door dr. Wolfgang Feist, de oprichter van het Passivhaus Institut (PHI) in Duitsland. BEN Architect Gruwez is specialist in duurzame woningen en beheerst de techniek van passief bouwen.

Een passiefhuis is de overtreffende trap van een energiezuinige woning. Een passiefhuis heeft hele specifieke eigenschappen om de woning ultra-energiezuinig te maken. Dat maakt passief bouwen ook tot een discipline die niet voor elke huizenbouwer is weggelegd.

Passief bouwen houdt in dat er gebouwd wordt volgens de passief huis principes. Deze principes zijn gebaseerd op, luchtdichting van het gebouw, maximale verbruikte verwarmingsenergie, oververhitting van het gebouw en niet hernieuwbare primaire energie.

Een passiefhuis bouwen of nulwoning is de perfecte oplossing voor een lage energiefactuur. Deze huizen kennen geen conventionele verwarming of koelsysteem. Passieve strategieën zorgen voor een energiezuinige woning. Voor het ontwerp en bouwen van een passiefhuis kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez. Passief betekent dat de woning een energieverbruik heeft van maximaal 15 KWu/m˛ per jaar.

Het basisprincipe van passief bouwen is simpel: het houdt de warmte van zonlicht en warmtebronnen in huis zo goed mogelijk vast, en de kou zo goed mogelijk buiten. Dat vraagt om extreem goede isolatie die de warmte kan vasthouden en om een volledig kierdicht huis.

Een passiefhuis bouwen start met een sterke raadgever

Een passiefhuis of nulwoning is een woning die evenveel energie produceert als dat hij verbruikt. Architectenbureau Frank Gruwez ontwerpt en bouwt verschillende soorten huizen, waaronderpassiefev woningen en BEN woningen. Wij maken bouwprogramma’s op maat waarbij wij een passiefhuis. in uiteenlopende bouwstijlen kunnen uitvoeren. Wij luisteren naar bouwdromen en realiseren bouwschetsen op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor een passief gebouw zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Met bouwen van een passiefe woning bezuinigt u op energie en krijgt u een geweldig comfort. Voorbeeld van een passiefhuis ontworpen door Architect Gruwez.

De luchtdichtheid van een passiefhuis

De luchtdichtheid van een gebouw is een belangrijke factor voor het energieverbruik. Een goede luchtdichtheid is nodig om de isolatie zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken. Des te hoger de isolatiewaardes des te belangrijker wordt de luchtdichting. Naast de isolatie heeft ook de ventilatie een belang bij luchtdichting. Voor een gezond leef klimaat in de woning moet er gezorgd worden voor gecontroleerde ventilatie. Bij passief bouwen wordt er een minimale luchtdichtheid van 0.6/h gevraagd.

Bij een passief huis is er een maximum gesteld aan de hoeveelheid niet hernieuwbare energie die er gebruikt wordt. Dit maximum is gesteld om de hoeveelheid energie die gebruikt wordt om het gebouw op optimaal comfort te krijgen te beperken. Het maximum is gesteld op 120 kWh per ² per jaar. Het betreft hier de energie voor verwarming, koeling, ventilatie, warmtapwater en huishoudelijk gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *